Selecteer een pagina

 

Tips om het jaar goed af te ronden en jezelf klaar te maken voor het nieuwe jaar

Het is bijna het einde van het jaar. Het kan zijn dat je nog volop aan het werk bent. Ik ben inmiddels al langzaam aan het afronden. Heerlijk: tijd om op te laden, te reflecteren en dankbaar te zijn.

Hierbij een aantal tips die je helpen om dit jaar goed af te ronden en je tegelijkertijd klaar te maken voor het nieuwe jaar.

1. Count your blessings

Als je terug kijkt op het afgelopen jaar dan kan het bijna niet anders dan dat je hard hebt gewerkt. Hoe vaak heb je terug gekeken op je successen? Op die dingen die je hebt bereikt? Het is goed om aan het einde van het jaar terug te kijken op al je zegeningen en die ook daadwerkelijk op te schrijven:

–         welke doelen heb je bereikt?

–         waarin ben jij gegroeid als mens / in je relaties?

–         wat heb je geleerd als ondernemer?

 

2. Besluit wat je anders gaat doen of zelfs mee wilt stoppen

Stoppen? Maar je moet toch juist doelen stellen? Ehm… nee. Doelen stellen is heel handig en nuttig, maar bewaar dat voor het nieuwe jaar. Zorg dat je met rust 2017 beëindigt. Je creëert geen rust als je nu alvast bedenkt waarmee je straks weer aan de slag wil. In plaats daarvan is het beter om terug te kijken naar dingen die niet voor je werkten het afgelopen jaar. Deze vragen kunnen je daarbij helpen:

–         welke werkzaamheden en activiteiten hebben voor stress gezorgd?

–         bij welke werkzaamheden en activiteiten heb ik het gevoel dat ik niet echt tot mijn recht kom?

–         welke werkzaamheden kan ik door anderen laten uitvoeren? (uitbesteden)

–         welke opdrachten maken me niet meer gelukkig?

 

3. Plan jouw vrije dagen alvast in

Werken is een belangrijk onderdeel van ons leven. Het geeft ons voldoening, energie en inkomsten. Alleen is het niet het allerbelangrijkste in je leven. Dus… plan nu alvast je vakanties en vrije dagen in voor volgend jaar. Anders kan het zomaar zijn dat je agenda weer volstroomt op die momenten dat je eigenlijk bij je gezin wilt zijn. Via deze link kun je alle schoolvakanties voor het nieuwe jaar bekijken.

4. Schrijf drie bedragen op

Je hebt doelen nodig om ze te kunnen behalen. Als je weet wat je het einde van het jaar wilt bereiken, kun je dit ook in kleine stukje hakken.

–         Hoeveel moet/wil je in 2018 minimaal verdienen met je bedrijf? omzet / winst

–         Wanneer heb je in 2018 genoeg en mag je vaker ‘nee’ verkopen van jezelf? omzet / winst

–         Hoeveel moet je omzetten per maand om het minimale bedrag te behalen?

 

5. Plan jouw beste start voor het nieuwe jaar

Oké, ik ben virtueel professional. Mijn missie is om er samen met jou voor te zorgen dat je weer rust krijgt in je hoofd en meer tijd hebt om de dingen te doen waar jij BLIJ van wordt. Ik denk met je mee, neem werk uit handen en zorg dat processen soepel(er) verlopen. Als ondernemer weet ik hoe lastig het is om je te blijven focussen op je passie.De beste start voor het nieuwe jaar is om niet alles alleen te willen doen. Het inhuren van een virtueel professional kan de sleutel zijn tot de groei en rust die je zo graag wilt voor jezelf en je bedrijf. Wil jij weten wat ik voor jou kan betekenen?  Bel of mail voor een vrijblijvende afspraak. Samen maken wij een plan hoe jij van 2018 je beste zakelijke jaar ooit maakt.